Најчесто поставувани прашања

На оваа страница можете да ги најдете најчестите прашања и одговори што ги имале другите членови.

Ако не можете да го најдете вашиот одговор, ве молиме контактирајте не директно на support@metroopinion.com. Ние сме среќни да одговориме на сите ваши прашања што би можеле да бидат корисни за другите корисници.

Ги поделивме ЧПП на различни делови за да можете да ги најдете вистинските одговори што е можно полесно.

Почни

За да креирате профил, регистрирајте се на почетната страница. Можете да го активирате вашиот профил со кликнување на врската во вашата е-пошта.

Ве молиме обидете се да се регистрирате уште еднаш и проверете дали сте го напишале правилно поштенскиот код. Треба да се напише рачно, без празно место помеѓу (Можете да го најдете на Google).
Ако сè уште ја добивате истата порака, испратете ни слика од екранот на проблемот и ние ќе контактираме со одговорниот оддел за дополнително да го истражиме.

За да се најавите на вашиот профил, одете на страницата за најавување во менито. Ве молиме внесете ја вашата е-пошта и лозинка за да се најавите. Ако не можете да ја запомните вашата лозинка, креирајте нова со кликнување на „Ја заборавивте лозинката“.

Станува збор за правни документи поврзани со членството во MetroOpinion. Можете да најдете линкови до Условите и правилата и Политиката за приватност на почетната страница.

Заработка и плаќање

Честопати не е можно веднаш да се види наградата на профилот поради технички причини. Штом добиеме потврда за пополнетата анкета, веднаш ќе ве наградиме.

Можете да го проверите вашиот биланс на вашиот профил на Metroopinion.

Анкетите треба да се завршат за да се добие награда.
Прагот на исплата зависи од избраниот начин на плаќање.
Кога ќе го достигнете прагот на плаќање, може да ги префрлите парите користејќи го избраниот начин на плаќање. Имајте предвид дека начинот на плаќање мора да биде поврзан со истата адреса на е-пошта што ја користите за пополнување анкети. Можете да ги проверите начините на плаќање достапни за вашата земја на вашиот профил во делот „Награди“.

Пред сè, мора да имате активна сметка на PayPal. Ако не, можете да креирате бесплатно.
Проверете дали ја користите истата адреса на е-пошта за сметките на PayPal и MetroOpinion.
1) Најавете се на вашиот профил на страницата за најавување.
2) Кликнете на „Моите заработени поени“.
3) Кога ќе го достигнете прагот на плаќање, кликнете на копчето Ажурирај и парите ќе бидат префрлени на вашата сметка на PayPal.
4) PayPal наплатува 3% провизија за трансакција. За жал, ништо не можеме да направиме за ова.
5) Проверете дали сте најавени на вашата сметка на PayPal и се согласувате да ги добиете парите. Вие сносите одговорност да го прифатите плаќањето.
6) Ако не ја добиете уплатата по 30 дена, парите ќе бидат вратени на вашата сметка на MetroOpinion.
Ако ви треба помош за тоа како да користите PayPal, контактирајте со нив директно.

За жал, не нудиме плаќање на други сметки на PayPal, бидејќи тоа може да се злоупотреби. Вашето корисничко име на MetroOpinion мора да одговара на е-поштата на вашата лична сметка на PayPal.

Ако ја добиете оваа порака, почекајте 2-4 дена, а потоа обидете се повторно да го извршите трансферот. Ако не успеете повторно, ве молиме контактирајте не наsupport@metroopinion.com

Понекогаш може да потрае неколку работни дена за да се регистрира плаќањето. Ова се должи на технички причини и за книговодствени цели. Доколку не се исплати во рок од 10 работни дена, ве молиме контактирајте не наsupport@metroopinion.com.

Анкети

За жал, не можеме повторно да испратиме анкета. Откако ќе ги имаме потребните одговори, анкетата е затворена. Но, не грижете се, наскоро ќе најдеме нова анкета за вас.

Користиме различни методи за да се погрижиме корисниците да не ја полагаат истата анкета повеќе од еднаш, бидејќи тоа ќе го наруши кредибилитетот на анкетата. Значи, ако ја добиете оваа порака, тоа значи дека веќе сте ја направиле таа анкета на друга платформа. Но, не грижете се, наскоро ќе најдеме нова анкета за вас.

Ако добиете анкета на погрешен јазик, ве молиме контактирајте со нашата поддршка на support@metroopinion.com. Кога контактирате со поддршката, ве молиме одговорете на поканата за анкета, за нашиот тим лесно да ја најде анкетата за која станува збор. Ова исто така ќе спречи други корисници да ја добијат истата анкета.

Ќе добивате покани за анкети преку е-пошта. Таму можете да најдете линк до анкетата, информации за тоа колку време би траело и колку ќе заработите откако ќе ја завршите.

Полагањето анкети е потполно бесплатно. Исто така, фер е да добивате награда за вашиот придонес.

Имаме широк спектар на анкети на различни теми. Вашите одговори ќе останат доверливи. Компаниите ги користат само за истражување на нивните производи.

Понекогаш нашите клиенти бараат да поставуваме одредени прашања повеќе од еднаш за да можат да бидат сигурни дека вашите лични податоци се конзистентни. Се извинуваме за оваа непријатност.

Грешките може да ја прекинат анкетата. Ако тоа се случи, ве молиме контактирајте со нас со одговор на е-поштата за покана за истражување. Опишете го проблемот, за да можеме да го решиме што е можно поскоро.

Секоја врска од анкетата може да се кликне само еднаш. Поради оваа причина, за жал, не е можно да се одмори за време на анкетата. Исто така, не е можно да се рестартира по затворањето на прозорецот на прелистувачот.
За жал, мораме да продолжиме вака за да избегнеме повеќекратно учество и слични видови измами. Се препорачува секоја анкета да се пополни во една седница.
Во случај на продолжена неактивност, може да има кратки прекини на интернет-врската. Ова може да доведе до прекин на анкетата. Од безбедносни причини и поради меѓународните упатства за истражување на пазарот, истражувањето не може да се продолжи и резултатите не можат да се вклучат во анализата.

Да, нашите анкети се поддржани на сите уреди. Ако искусите технички проблеми, ве молиме контактирајте со нас на support@metroopinion.com, за да можеме веднаш да ги поправиме. Ова ќе се осигура дека вие и другите корисници нема да го доживеете истиот проблем повторно.

Ќе ви испратиме анкета кога ќе ја најдеме онаа што одговара на вашиот профил. Ви препорачуваме да го пополните вашиот профил колку што е можно повеќе. Ова ги зголемува шансите за добивање на вистинската анкета.

Ова значи дека не се вклопувате во групата корисници на кои ни е потребна оваа анкета. Најдобар начин да го избегнете ова е да пополните што е можно повеќе лични информации на вашиот профил.

Ако утврдиме дека не сте вистинската личност за анкетата, ќе се обидеме да најдеме која повеќе ви одговара врз основа на вашите лични податоци. Жал ни е ако не успееме во ова.

Ако добиете грешка за време на анкетата, ве молиме земете го предвид следново:
1) Треба да имате овозможени колачиња во вашиот прелистувач за да користите MetroOpinion.
2) Анкетата може да пропадне ако е отворена предолго.
3) Отстранувањето од картичката исто така може да ја прекине анкетата.
4) Обидете се да го отворите MetroOpinion во друг прелистувач. Исто така, проверете дали Flash Media Player е ажуриран на најновата верзија.
5) Ако анкетата не успее на вашиот телефон, обидете се да ја отворите на вашиот компјутер.

Тоа значи дека веќе имаме доволно одговори за оваа анкета. Кога одреден број корисници ќе направат анкета, квотата ќе се пополни и анкетата автоматски ќе се затвори.

Секогаш покануваме повеќе луѓе отколку што ни треба. Тоа е затоа што не можеме однапред да кажеме колку луѓе ќе учествуваат во нашите анкети. Ова е од витално значење за да им гарантираме на нашите клиенти дека потребниот број на учесници е постигнат во одредено време.
Програмата испраќа покани до сите што треба да бидат квалификувани за анкетата. Бидејќи тоа е процес, не секој ја добива поканата во исто време. Некои ја добиваат поканата порано од другите, но сите што се подготвени да ја добијат поканата ќе ја добијат во одреден момент. Немаме никаква контрола врз редоследот по кој панелистите примаат анкети.
Од друга страна, на агенциите што ја испраќаат анкетата им треба само одреден број комплетни анкети. Кога ќе се достигне таа бројка, анкетата е затворена.
Една работа што ја предлагаме е да го пополните вашиот профил со што е можно повеќе информации за да ги добиете анкетите погодни за вас. Исто така, почесто ќе добивате анкети доколку вашиот профил има повеќе информации.

Повремено може да се случи да бидете поканети на анкета, но кога ќе ја започнете, ќе бидете елиминирани по неколку примероци на прашања. Ова може да се случи затоа што не одговарате на потребната целна група. Истото може да важи и кога анкетата е веќе затворена. Во таков случај, нашиот систем веднаш ќе побара нова анкета за вас. Доколку сте во можност да ја пополните анкетата, секако дека ќе го добиете надоместокот за оваа анкета. Ќе добиете повисок надомест за подолга анкета и помал надомест за пократка.
Причината зошто добивате различна сума пари или анкетата е подолга од наведената во поканата, укажува дека сте учествувале во посебна анкета.

Вашата сметка

Ако сте ја заборавиле лозинката, можете да генерирате нова на страницата за најавување. Ќе добиете нова лозинка на вашата адреса за е-пошта.

Можете лесно да ја ресетирате лозинката следејќи ги следните чекори:
1) Одете на страницата за најавување
2) Кликнете „Ја заборавив мојата лозинка“ под областа за најавување
3) Сега, внесете ја адресата на е-пошта што ја користевте за регистрација со порталот за анкета
4) Веднаш ќе ви испратиме е-пошта што содржи линк за ресетирање на лозинката
5) Проверете го вашето сандаче
6) Кликнете на врската во е-поштата
7) Поставете нова лозинка

Треба да ја користите вашата адреса за е-пошта за корисничко име. Ако не можете да ја запомните вашата лозинка, можете да креирате нова на страницата за најавување. Ако сè уште не можете да се најавите, ве молиме контактирајте не на support@metroopinion.com

Единствениот начин да ја промените вашата е-пошта е со поднесување барање на support@metroopinion.com. Ова е дополнителен безбедносен чекор со цел да се заштитат вашите информации и заработка.

Ако имате негативна или намалена заработка, тоа значи дека вашите одговори биле невалидни. Ова може да се случи поради неколку причини. Најдобар начин да избегнете одбитоци е да читате прашања и искрено да одговорите.

Најавете се на вашиот профил и кликнете на „Отпишете“. Потоа едноставно следете ги упатствата на страницата. Можете исто така да се откажете од поканите за анкети со кликнување на врската на дното. Ако сакате да ги промените вашите лични податоци или да знаете какви податоци имаме за вас, ве молиме контактирајте не на support@metroopinion.com