Veel Gestelde Vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen en antwoorden van andere leden.

Als u uw antwoord niet kunt vinden, neem dan rechtstreeks contact met ons op via support@metroopinion.com. We beantwoorden graag al uw vragen die nuttig kunnen zijn voor andere gebruikers.

We hebben veelgestelde vragen onderverdeeld in verschillende secties, zodat u de juiste antwoorden zo gemakkelijk mogelijk kunt vinden.

Begin

Meld u aan op de startpagina om een ​​profiel aan te maken. U kunt uw profiel activeren door op de link in uw e-mail te klikken.

Probeer je nog een keer te registreren en zorg ervoor dat je de postcode correct hebt ingevoerd. Het moet handmatig worden getypt, zonder spatie ertussen (u kunt het vinden op Google).
Als je nog steeds hetzelfde bericht krijgt, stuur ons dan een screenshot van het probleem, dan nemen we contact op met de verantwoordelijke afdeling om het verder te onderzoeken.

Om in te loggen op uw profiel gaat u naar de Login-pagina in het menu. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen. Als u uw wachtwoord niet meer weet, maak dan een nieuw wachtwoord aan door op "Wachtwoord vergeten" te klikken.

Dit zijn juridische documenten met betrekking tot het lidmaatschap van MetroOpinion. Op de startpagina vindt u links naar de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

Inkomsten en betaling

Om technische redenen is het vaak niet mogelijk om de award direct op het profiel te zien. Zodra we een bevestiging van de ingevulde enquête hebben ontvangen, belonen we je direct.

Je kunt je saldo checken op je Metroopinion profiel.

Enquêtes moeten worden ingevuld om een ​​beloning te krijgen.
De uitbetalingsdrempel is afhankelijk van de geselecteerde betaalmethode.
Wanneer u de betalingsdrempel bereikt, kunt u het geld overmaken met de door u gekozen betalingsmethode. Houd er rekening mee dat de betaalmethode moet zijn gekoppeld aan hetzelfde e-mailadres dat u gebruikt voor het invullen van enquêtes. U kunt de beschikbare betalingsmethoden voor uw land bekijken in uw profiel onder het gedeelte 'Beloningen'.

Allereerst moet u een actief PayPal-account hebben. Zo niet, dan kunt u er gratis een aanmaken.
Zorg ervoor dat u hetzelfde e-mailadres gebruikt voor PayPal- en MetroOpinion-accounts.
1) Log in op uw profiel op de aanmeldingspagina.
2) Klik op 'Mijn verdiende punten'.
3) Wanneer u de betalingsdrempel bereikt, klikt u op de knop Bijwerken en het geld wordt overgemaakt naar uw PayPal-rekening.
4) PayPal rekent 3% transactiekosten aan. Helaas kunnen wij hier niets aan doen.
5) Zorg ervoor dat u zich aanmeldt bij uw PayPal-rekening en akkoord gaat met het ontvangen van het geld. U draagt ​​de verantwoordelijkheid om de betaling te accepteren.
6) Als u de betaling na 30 dagen niet heeft ontvangen, wordt het geld teruggestort op uw MetroOpinion-account.
Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van PayPal, neem dan rechtstreeks contact met hen op.

Helaas bieden we geen betaling aan naar andere PayPal-rekeningen, omdat daar misbruik van zou kunnen worden gemaakt. Uw MetroOpinion-gebruikersnaam moet overeenkomen met het e-mailadres van uw persoonlijke PayPal-account.

Als u dit bericht krijgt, wacht dan 2-4 dagen en probeer vervolgens opnieuw de overboeking uit te voeren. Als je opnieuw faalt, neem dan contact met ons op via support@metroopinion.com

Soms kan het enkele werkdagen duren voordat de betaling is geregistreerd. Dit om technische redenen en voor boekhoudkundige doeleinden. Als het niet binnen 5 werkdagen is uitbetaald, neem dan contact met ons op via support@metroopinion.com.

Enquêtes

Helaas kunnen we een enquête niet opnieuw verzenden. Zodra we de antwoorden hebben die we nodig hebben, wordt de enquête gesloten. Maar maak je geen zorgen, we zullen binnenkort een nieuwe enquête voor je vinden.

We gebruiken verschillende methoden om ervoor te zorgen dat gebruikers dezelfde enquête niet meer dan één keer invullen, omdat dit de geloofwaardigheid van de enquête zou schaden. Dus als je dit bericht krijgt, betekent dit dat je die enquête al op een ander platform hebt ingevuld. Maar maak je geen zorgen, we zullen binnenkort een nieuwe enquête voor je vinden.

Als u een enquête in een verkeerde taal ontvangt, neem dan contact op met onze ondersteuning via support@metroopinion.com. Als u contact opneemt met de ondersteuning, beantwoord dan de uitnodiging voor de enquête, zodat ons team de enquête in kwestie gemakkelijk kan vinden. Dit voorkomt ook dat andere gebruikers dezelfde enquête ontvangen.

U ontvangt uitnodigingen voor enquêtes via e-mail. Daar vindt u een link naar de enquête, informatie over hoe lang het zou duren en hoeveel u zult verdienen nadat u het hebt ingevuld.

Het invullen van enquêtes is volledig gratis. Het is ook niet meer dan eerlijk dat je wordt beloond voor je bijdrage.

We hebben een breed scala aan enquêtes over verschillende onderwerpen. Uw antwoorden blijven vertrouwelijk. Bedrijven gebruiken ze alleen voor hun productonderzoek.

Soms eisen onze klanten dat we bepaalde vragen meer dan eens stellen, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat uw persoonlijke gegevens consistent zijn. We verontschuldigen ons voor dit ongemak.

Fouten kunnen een onderzoek beëindigen. Als dit gebeurt, neem dan contact met ons op door de e-mail met de uitnodiging voor de enquête te beantwoorden. Beschrijf het probleem, zodat we het zo snel mogelijk kunnen oplossen.

Elke enquêtelink is slechts één keer aanklikbaar. Om deze reden is het helaas niet mogelijk om een ​​pauze te nemen tijdens het onderzoek. Het is ook niet mogelijk om het opnieuw te starten na het sluiten van het browservenster.
Helaas moeten we op deze manier te werk gaan om meerdere deelname en soortgelijke vormen van fraude te voorkomen. Het is raadzaam om elke enquête in één keer in te vullen.
Bij langdurige inactiviteit kunnen er korte onderbrekingen van de internetverbinding zijn. Dit kan ertoe leiden dat het onderzoek wordt afgebroken. Om veiligheidsredenen en vanwege internationale richtlijnen voor marktonderzoek kan een onderzoek niet worden voortgezet en kunnen de resultaten niet worden meegenomen in de analyse.

Ja, onze enquêtes worden op alle apparaten ondersteund. Als je technische problemen ondervindt, neem dan contact met ons op via support@metroopinion.com, zodat we ze meteen kunnen oplossen. Dit zorgt ervoor dat u en andere gebruikers niet opnieuw hetzelfde probleem zullen ervaren.

We sturen u een enquête wanneer we de enquête hebben gevonden die bij uw profiel past. We raden je aan om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Dit vergroot de kans op het ontvangen van de juiste enquête.

Dit betekent dat u niet past in de groep gebruikers die we nodig hebben voor deze enquête. De beste manier om dit te voorkomen, is door zoveel mogelijk persoonlijke informatie in uw profiel in te vullen.

Als we vaststellen dat u niet de juiste persoon bent voor de enquête, proberen we er een te vinden die beter bij u past op basis van uw persoonlijke gegevens. Het spijt ons als we hierin niet slagen.

Als u een foutmelding krijgt tijdens de enquête, houd dan rekening met het volgende:
1) U moet cookies hebben ingeschakeld in uw browser om MetroOpinion te gebruiken.
2) Een enquête kan mislukken als deze te lang open heeft gestaan.
3) Als u weg navigeert van het tabblad, kan een enquête ook worden beëindigd.
4) Probeer MetroOpinion in een andere browser te openen. Zorg er ook voor dat Flash Media Player is bijgewerkt naar de nieuwste versie.
5) Als een enquête mislukt op uw telefoon, probeer deze dan op uw computer te openen.

Dat betekent dat we al genoeg reacties hebben voor deze enquête. Wanneer een bepaald aantal gebruikers een enquête invult, wordt het quotum gevuld en wordt de enquête automatisch gesloten.

We nodigen altijd meer mensen uit dan we nodig hebben. Dit komt omdat we niet van tevoren kunnen zeggen hoeveel mensen er aan onze enquêtes zullen deelnemen. Dit is essentieel om onze klanten te garanderen dat het vereiste aantal deelnemers binnen een bepaalde tijd wordt bereikt.
Het programma stuurt uitnodigingen naar iedereen die in aanmerking zou moeten komen voor de enquête. Omdat het een proces is, ontvangt niet iedereen de uitnodiging tegelijkertijd. Sommigen ontvangen de uitnodiging eerder dan anderen, maar iedereen die is ingesteld om de uitnodiging te ontvangen, zal deze op een bepaald moment ontvangen. We hebben geen controle over de volgorde waarin panelleden enquêtes ontvangen.
Aan de andere kant hebben bureaus, die de enquête verzenden, slechts een bepaald aantal volledige enquêtes nodig. Wanneer dat aantal is bereikt, wordt de enquête gesloten.
Een ding dat we u wel aanraden, is dat u uw profiel met zoveel mogelijk informatie invult, zodat u de enquêtes ontvangt die bij u passen. Ook zult u vaker enquêtes ontvangen als uw profiel meer informatie bevat.

Het kan wel eens voorkomen dat u wordt uitgenodigd voor een enquête, maar wanneer u deze start, wordt u na een paar voorbeeldvragen geëlimineerd. Dit kan gebeuren omdat u niet aansluit bij de gewenste doelgroep. Hetzelfde kan gelden als de enquête al is gesloten. In een dergelijk geval gaat ons systeem direct voor u op zoek naar een nieuwe enquête. Als u de enquête kunt invullen, ontvangt u uiteraard de vergoeding voor deze enquête. U krijgt een hogere vergoeding voor een langer onderzoek en een lagere vergoeding voor een kortere.
De reden waarom u een ander bedrag ontvangt, of dat de enquête langer is dan vermeld in de uitnodiging, geeft aan dat u heeft deelgenomen aan een afzonderlijke enquête.

Jouw rekening

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u een nieuwe aanmaken op de Login-pagina. U ontvangt een nieuw wachtwoord op uw e-mailadres.

U kunt uw wachtwoord eenvoudig opnieuw instellen door de volgende stappen te volgen:
1) Ga naar de inlogpagina
2) Klik op 'Wachtwoord vergeten' onder het inloggedeelte
Typ nu het e-mailadres dat u heeft gebruikt om u te registreren bij de enquêteportaal
We ​​sturen u onmiddellijk een e-mail met een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen
Controleer uw inbox
Klik op de link in de e-mail
Stel een nieuw wachtwoord in

U moet uw e-mailadres gebruiken als gebruikersnaam. Als u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord maken op de aanmeldingspagina. Als u nog steeds niet kunt inloggen, neem dan contact met ons op via support@metroopinion.com

De enige manier om uw e-mailadres te wijzigen, is door een verzoek in te dienen bij support@metroopinion.com. Dit is een extra beveiligingsstap om uw informatie en inkomsten te beschermen.

Als u een negatief of verminderd inkomen heeft, betekent dit dat uw antwoorden ongeldig waren. Dit kan om verschillende redenen gebeuren. De beste manier om inhoudingen te vermijden, is door vragen te lezen en eerlijk te antwoorden.

Log in op uw profiel en klik op "Afmelden". Volg dan gewoon de instructies op de pagina. U kunt zich ook afmelden voor enquête-uitnodigingen door op de link onderaan te klikken. Als u uw persoonlijke gegevens wilt wijzigen of wilt weten welke gegevens we over u hebben, neem dan contact met ons op via support@metroopinion.com