Hoe verdien je online geld met tekenen?

By Andjela | Jun 30 2022

Is het niet geweldig dat de nieuwe tijd ons een manier biedt om online geld te verdienen met tekenen? Als je talent hebt voor het maken van verbluffende kunstwerken, dan heb je geluk!

Tekenen is een prachtige vaardigheid waarmee mensen zich op verschillende manieren kunnen uiten. Hoewel het super geweldig is om te doen waar je van houdt, speelt geld ook een belangrijke rol.

Het maakt niet uit of je fulltime tekenaar wilt worden of gewoon wat bijverdienste nodig hebt.

Met tal van online platforms kunt u inkomsten genereren met uw kunstwerken. Daarom biedt het onderwerp van vandaag je een aantal geweldige manieren om geld te verdienen terwijl je doet waar je van houdt.

13 manieren om online geld te verdienen met tekenen

Als u op zoek bent naar een aantal online manieren om uw kunstwerken te verkopen, dan hebben wij u. Bekijk deze handige online platforms die u aanbieden om inkomsten te genereren door uw kunstontwerpen te verkopen.

#1 Uw website

Als je de kans hebt, maak dan je eigen website. Dit is echt een geweldige manier om online geld te verdienen met tekenen, verkopen en promoten. Als je al een kunstwerkportfolio hebt, is dat nog beter!

U kunt uw site gebruiken om deze aan potentiรซle klanten en kopers te presenteren.

En als u print-on-demand-services nodig heeft, kunt u deze eenvoudig inhuren. Zij kunnen u helpen met verzending en verpakking.

Als u alleen online ontwerpen wilt verkopen, kunt u natuurlijk een online winkel voor uw kunst op uw site maken. Sommige echt leuke hostingwebsites kunnen u helpen bij het creรซren van uw creatieve fabriek.

Sites zoals Bluehost bieden een gratis domeinnaam voor een jaar. Hostingprijzen gaan momenteel vanaf $ 3,95.

Dus je hoeft alleen maar te besluiten om het te proberen.

#2 Artplode

Dit is een commissievrije website waarmee u uw kunstwerken online kunt verkopen. Maar u moet voor elke aanbieding een vast bedrag van $ 60 betalen.

Daarna kunt u echter al uw inkomsten blijven behouden.

Artplode biedt u de mogelijkheid om alleen originele tekeningen en schilderijen te verkopen. Je kunt daar geen afdrukken verkopen.

Daarom lijken de listingkosten in eerste instantie misschien te hoog. Maar nadat u originele kunstwerken heeft verkocht, kunt u $ 1.000 tot $ 20.000 en meer verdienen. Best verbazingwekkend, toch? Een andere geweldige optie die u op deze site kunt vinden, is de mogelijkheid om een โ€‹โ€‹assistent in te huren.

Dit komt wel met een kleine vergoeding. Maar een assistent kan u helpen met de prijs van uw tekeningen. Op die manier heb je misschien een grotere kans om je kunst te verkopen.

#3 ArtPal

Dit platform biedt een ruimte voor online kunstverkoop. Er zijn meer dan 175.000 artiesten die ArtPal dagelijks gebruiken. Het mooie van ArtPal is dat het echt je vriend is als het om geld gaat. Deze site biedt alles gratis aan.

U hoeft dus geen lidmaatschappen of commissiekosten te betalen. Bovendien krijgt u onbeperkte online ruimte en gratis print-on-demand-services. Klinkt als een afspraak.

U kunt hier heel eenvoudig uw account aanmaken. Dus binnen enkele minuten kun je beginnen met het promoten van je kunstwerk en waarschijnlijk snel wat geld verdienen.

#4 Saatchi Art

Als u op zoek bent naar een plek om uw kunstwerken te verkopen in een online kunstgalerie, dan is het hier. Saatchi Art is een beroemde online kunstgalerie. Het heeft verschillende artiesten uit meer dan 100 landen in de wereld. Hun galerij krijgt meer dan 1,6 miljoen bezoeken. Je kunt ook gratis een account maken op dit platform, wat geweldig is.

Deze site is alleen gericht op originele tekeningen en kunstwerken. U kunt hier dus geen afdrukken verkopen. Kopers op dit platform zoeken naar originele kunstwerken voor hun huis. Als het gaat om commissies, zijn de tarieven vrij laag in vergelijking met andere online galerijen.

U kunt 35% van de uiteindelijke prijs krijgen. Maar ze hebben ook een gedetailleerde verkopersgids. Dat kan dus best van pas komen.

#5 Fine Art America

Dit is een van de grootste online kunstverkoopplatforms ter wereld. Het mooie van Fine Art America is dat ze je ook met technische zaken helpen.

  • U kunt uw tekeningen naar elk deel van de wereld verkopen en verzenden.
  • Koppel je kunstwerk aan je Shopify-pagina.
  • Verkoop kunstwerken op Facebook.
  • Licentie kunst op tv-netwerken zoals ABC.

Er zijn hier ook print-on-demand opties. Dat betekent dat je je tekeningen ook op accessoires en kleding kunt plaatsen.

#6 Creative Market

Dit is een online marktplaats voor verschillende artiesten. Daarom houden grafische of webontwerpers, fotografen, kunstenaars van de creatieve markt. Dit platform heeft een focus op het verkopen van digitale kunstwerken en ontwerpen. U kunt hier verkopen:

  • Vector kunst
  • Digitale illustratie
  • Lettertypen
  • Sjablonen voor branding van sociale media

Uiteraard zijn dit slechts enkele verkoopmogelijkheden.

Wilt u uw tekeningen vectorvriendelijk en digitaal maken? Dan kun je jouw happy place vinden op Creative Market.

#7 Etsy

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de beroemde Etsy. Gelukkig voor alle artiesten die er zijn, kan het je geld opleveren. Dit is een van de grootste online platforms voor de verkoop van creatieve werken. Een enorm aantal artiesten gebruiken Etsy dagelijks.

Dus als je geld wilt verdienen met tekenen, kan dit je probleem zijn. Naast tekeningen verkopen veel mensen:

  • Sieraden op maat
  • Schilderijen
  • Fotoโ€™s
  • Ambachten

Dat betekent dat je zo snel mogelijk je Etsy-account moet openen. Als kunstenaar die zijn tekeningen wil verkopen, is dit platform essentieel.

Dit platform biedt ook print-on-demand diensten zoals Printifly en Printful. Dus op deze manier kun je je tekeningen transformeren in geweldige t-shirts.

#8 Minted

Wil je je kunstwerk promoten en deelnemen aan maandelijkse wedstrijden? Hier is de oplossing. Minted is een platform met een lange traditie dat kunstenaars helpt om het woord over hun kunst te verspreiden.

Verschillende Minted leden kunnen stemmen op hun favorieten. De winnaars kunnen geldprijzen en een Minted online winkelplaats krijgen.

#9 Vectorkunst-sites

Het maken van vectortekeningen kan zeer betaalvriendelijk zijn. Veel bedrijven willen unieke ontwerpen voor hun websites, paginaโ€™s en logoโ€™s.

Dus als u uw vectortekeningen wilt verkopen, kijk dan eens op de volgende sites:

  • Shutterstock
  • iStock
  • Vector Stock
  • Deposit Photos
  • Adobe Stock

Met zoveel online platforms wachten uw creatieve ontwerpen erop om te gedijen.

#10 Amazon

Je hebt tot nu toe waarschijnlijk een paar dingen in een Amazon-winkel gekocht. Maar wist je dat je daar ook je kunstwerken kunt verkopen? Dat klopt.

Verkoop je originele, gedrukte tekeningen en andere kunstwerken in de Amazon Handmade-sectie.

Dit is de creatieve hoek van Amazon. Om deze optie te gebruiken, moet u dus:

  • Maak een Amazon-verkopersaccount aan
  • Meld u aan voor hun individuele abonnement (kosten $ 0,99 per verkocht product)
  • Maak gratis een winkel aan

Als je het niet erg vindt om deze kleine vergoeding te betalen, kan dit een leuke manier zijn om online geld te verdienen met tekenen.

#11 eBay

Wist je dat eBay een kunstsectie heeft? Dit is een van de meest populaire online marktplaatsopties die er zijn. Dus de kans krijgen om je tekeningen aan een breed publiek aan te bieden, is best verbazingwekkend.

Dit is een geweldige kans om uw kans om online geld te verdienen met tekenen te vergroten.

#12 Flexjobs

Omdat je online geld wilt verdienen met tekenen, betekent dat ook werken op afstand. In de meeste gevallen. Dus als je problemen hebt met het vinden van echte online opties op afstand, maak je geen zorgen. Want daar komt FlexJobs om de hoek kijken.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de locatie van uw baan. Dit is een toonaangevende externe jobsite-optie en u kunt uw zoekresultaten eenvoudig filteren. FlexJobs biedt een grote variatie aan teken- en kunstgerelateerde banen.

Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over online oplichting waarmee u geld kunt verdienen. Het is dus zeker het proberen waard.

#13 Upwork

Dit artikel zou niet compleet zijn zonder dit beroemde freelance jobplatform te vermelden. Upwork heeft wekelijks meer dan 60.000 geplaatste vacatures. Deze site bestaat al 20 jaar en wordt door veel gebruikers vertrouwd.

Er zijn veel opties voor creatieve taken. Je zult dus waarschijnlijk ook tekengerelateerde banen vinden.

Om uw Upwork-account aan te maken, moet u uw profiel instellen. Houd het professioneel en toon je vaardigheden. En vergeet niet uw tekeningenportfolio op te nemen. Dus, zodra je je profiel hebt ingesteld, ga je op zoek naar projecten en kunstgerelateerde klanten.

Wat zijn de andere manieren om online geld te verdienen met tekenen?

Kunstenaars vragen zich vaak af of er nog andere manieren zijn om geld te verdienen met hun tekenvaardigheden. Bekijk er dus een paar.

Verdien online geld met tekenen terwijl je anderen lesgeeft

Je kunt ervoor kiezen om je tekenkennis te verspreiden onder andere mensen. Maak een tekencursus, start YouTube-tutorials of schrijf een eBook/gids.

Het is leuk om andere wannabe artiesten te inspireren en te genieten van je passie.

Het maken van cursussen en iets dergelijks kan ook een geweldige manier zijn om terugkerende inkomsten te genereren.

Verdien online geld met tekenen door wenskaarten te maken

Vind je het leuk om mooi gemaakte wenskaarten te zien? Gelukkig kun je ze ook zelf maken. Dus, als je je tekenvaardigheden op dit gebied wilt uitproberen, ga dan door. Sites zoals Card Gnome, Oatmeal Studios en NobleWorks Card zijn slechts enkele van de vele.

Dus, hands-on uw volgende tekenproject en tover een glimlach op de gezichten van mensen.

Verdien online geld door te tekenen met print-on-demand

Wilt u uw tekenontwerpen op verschillende gadgets en kleding plaatsen? Overweeg dan print-on-demand sites. Ze kunnen u helpen met het verpakken, verzenden en afdrukken van uw illustraties. Sites zoals Redbubble, Zazzle en Teespring kunnen je goede print-on-demand opties bieden.

Dus het enige wat je hoeft te doen is beginnen met tekenen.