Hoe u online geld kunt verdienen met muziek – 8 eenvoudige manieren

By Andjela | Jun 30 2022

Het is geen geheim – muzikanten hebben het moeilijk. Natuurlijk zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan ​​met technologische vooruitgang. Je vraagt ​​je af hoe je online geld kunt verdienen met muziek? Het is mogelijk.

Maar de concurrentie is behoorlijk ruw. En alsof dat nog niet genoeg was, lijkt het erop dat iedereen wil bezuinigen.

Dus je dromen om een ​​rockster te worden gaan meteen de mist in, toch? Nou, veel van deze dingen zijn ontmoedigend. Maar dit betekent niet dat je je dromen moet opgeven.

Hoewel de dingen nogal ruw zijn, openen zich nieuwe horizonten met de wonderen van internet. U kunt in feite geld verdienen met uw muziek zonder ooit uw huis te verlaten. Je regelt het allemaal online!

Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat doet het wel, maar het is verre van een onmogelijke taak. Nu is de kans klein dat je op deze manier miljonair wordt. Maar het kan nog steeds een leuke manier zijn om je carrière een kickstart te geven.

In deze eenvoudige gids bekijken we hoe u online geld kunt verdienen met muziek. Er zijn enkele eenvoudige manieren om dit te doen.

1. Uploaden naar YouTube en inkomsten genereren met je kanaal

Sinds 2005 zijn we allemaal gezegend genoeg om YouTube te hebben. Een platform om je eigen content te delen is voor velen een droom die uitkomt. En toen het model voor het genereren van inkomsten van start ging, waren de makers van inhoud enthousiast.

Op de een of andere manier zijn muziekschrijvers makers van inhoud. En wat dit hele ding geweldig maakte, is dat je kon verdienen aan je eigen muziek. Je zou zelfs je improvisatiesessie kunnen posten en er mogelijk geld mee kunnen verdienen. Je zou gewoon advertenties in je video hebben, en dat is alles!

Natuurlijk werkt hetzelfde model zelfs vandaag nog. Je kunt je muziek uploaden naar YouTube en er geld mee verdienen. Dit kan via een label of zonder tussenkomst.

Het belangrijkste is dat je geld kunt verdienen via YouTube. Dit kan via elk type inhoud, zolang het is toegestaan. En wat muziek betreft, verdienen sommigen zelfs hun brood via YouTube.

Maar zorg ervoor dat u de richtlijnen volgt. Een paar verkeerde bewegingen en je kanaal wordt neergehaald. Dat betekent dat je al je werk kunt laten verwijderen en demonetiseren als je iets verkeerd doet. Dit omvat het afdekken van de muziek van iemand anders zonder toestemming.

Natuurlijk, het is een lastige zaak. Maar als je je originele dingen post, zou het goed moeten komen.

2. Reguliere streamingplatforms

Vervolgens hebben we de goede oude mainstream-streamingplatforms. Dit omvat dingen als Spotify, iTunes, Amazon Music, Deezer en anderen. En om eerlijk te zijn, zouden we dit de “beste” manier noemen. Als je je publiek op de lange termijn wilt laten groeien en succesvol wilt worden, moet je daar zijn.

Er zijn hier echter een paar lastige onderdelen. Ten eerste moet je je muziek officieel hebben gepubliceerd. Sommigen adviseren dat je je eigen label voor je muziek begint en het vervolgens publiceert. Ja, het is een ingewikkelder proces, maar het is de veiligste manier als je volledig onafhankelijk wilt zijn.

Een ander probleem met reguliere streamingplatforms is het lage betalingstarief. Zelfs succesvolle artiesten hebben hierover geklaagd. Maar als u volledig onafhankelijk bent, bent u beter af en krijgt u meer. Dat betekent dat je je muziek moet schrijven, uitvoeren, produceren, mixen en publiceren

Spotify is meestal de grootste “boosdoener” van het niet genoeg betalen van artiesten. Maar dan hebben we Apple Music met betere gemiddelde betalingstarieven. Sommige platforms werken ook als directe digitale retailers. U kunt bijvoorbeeld uw muziek via iTunes verkopen. Dit kunnen individuele nummers zijn of hele albums en EP’s.

Houd er rekening mee dat u een aantal volgers moet hebben om dit te laten werken. Dit betekent frequente liveshows en sociale media volgen. Het is niet zo dat je op streamingplatforms kunt gaan en meteen geld kunt verdienen.

3. Bandcamp

Aan de andere kant heb je een platform als Bandcamp. Natuurlijk, ze zijn kleiner, totaal anders dan Spotify. Maar ze laten ook nieuwe en jonge artiesten groeien.

Er is een enorm voordeel van een platform als Bandcamp. Ze nemen 10 tot 15 procent van alle gekochte muziek in beslag. De overige 85 tot 90 procent van alle verkopen gaat naar jou. En dat is het!

Daarnaast biedt het ook een optie om via hen merch te verkopen. Dit omvat ook fysieke albumkopieën, t-shirts of iets anders. En het beste is dat je de prijs van deze merch kunt bepalen. Er zijn geen beperkingen die Bandcamp stelt.

Nogmaals, we moeten vermelden dat het hebben van een fanbase hier veel helpt. Maar nogmaals, Bandcamp is dé plek voor kleinere artiesten. Het is een beetje een ‘ondergrondse cultuurbazaar’, zoals The New York Times ze noemde.

Naar onze eerlijke mening is Bandcamp de beste manier om te gaan. Ze zijn het meest transparante bedrijf in de branche. En je bent vrij om te doen wat je wilt. Het heeft een beetje die MySpace-sfeer, alleen met muziek die je kunt kopen.

4. SoundCloud

SoundCloud is een ander kleiner streamingplatform. Natuurlijk, ze zijn niet zo ‘ondergronds’. Maar ze zijn erg populair bij kleinere tot middelgrote artiesten en bands.

Het is meestal gericht op onafhankelijke artiesten, vooral die van elektronische muziek. Als je je eigen dingen van de grond af aan maakt, kan SoundCloud een geweldige manier zijn om geld te verdienen.

Natuurlijk zijn de exacte verdienpercentages niet zo eenvoudig te achterhalen. Dit is het geval voor elk streaming- en retailplatform, behalve een paar die er zijn.

Wat SoundCloud betreft, het is ergens tussen $ 0,0025 en $ 0,004 per stream. Dit is ongeveer hetzelfde bedrag dat u van Spotify zou krijgen. Het enige belangrijke voordeel hier. Zo’n platform is gericht op onafhankelijke muziekmakers.

Dit betekent dat je alles verdient. Op een groot platform als Spotify krijgt iedereen zijn deel. Producenten, mengtechnici, labels en alle anderen – ze zouden allemaal een slok nemen. Dus SoundCloud kan u beter van dienst zijn dan grotere platforms.

5. Twitch-streaming

Twitch is eigenlijk een van de beste platforms om als muzikant te verdienen. Iedereen, van kleine onafhankelijke streamers tot echte rocksterren, doet het.

In wezen doe je hetzelfde als gamers op Twitch. Je kunt liedjes coveren of wat dan ook spelen, en mensen zullen je een fooi geven. Het is aan jou om deze voorstellingen interessant genoeg te maken voor je publiek.

6. Live streaming-shows

Dan hebben we ook de mogelijkheid van volledige Live Streaming Shows. In 2020 werd dit model steeds populairder. Sommige van de grotere namen maakten er een complete vervanging van liveshows van.

Bepaalde platformen boden je de ruimte om te presteren. Sommige bedrijven boden volledige technische ondersteuning. Een succesvol live streaming optreden vergt veel inspanning. Het is meer dan alleen een telefoon met een goede microfoon en een camera.

Dat gezegd hebbende, zouden we dit model aanbevelen aan degenen die al een aantal volgers hebben. Dit omdat het een investering vereist. En het is nogal specifiek. Je moet er een normaal ding van maken.

Maar vanuit het comfort van je slaapkamer naar een liveshow kijken, lijkt aantrekkelijk. Dit is dus zeker iets waar we in de toekomst meer van zullen zien.

7. Crowdfunding

Een van de beste dingen voor onafhankelijke artiesten en makers van inhoud zijn crowdfundingplatforms. Als je wat volgers hebt, kun je je fans vragen om te doneren voor je nieuwe album. Of u kunt om kleine donaties vragen als u specifieke covers van populaire liedjes maakt.

Je kunt zelfs dingen als Kickstarter, Indiegogo, Patreon of GoFundMe gebruiken om dingen op gang te brengen. Als je net begint, kunnen deze je echt op weg helpen. Allerlei soorten contentmakers gebruiken ze.

Zorg ervoor dat u weet dat ze op zichzelf niets betekenen. Je moet eerst social media kanalen hebben. Je zult daar je werk uitvoeren en delen.

8. Muziek verkopen via freelance platforms

Dankzij internet konden we geld verdienen terwijl we thuis zaten. En dit is allemaal mogelijk met freelance platforms. Dingen als Fiverr en Upwork kunnen je helpen om je brood te verdienen!

Dat gezegd hebbende, je kunt ook je muziek via hen verkopen. Er zijn genoeg klanten op zoek naar muziek. Je kunt dienen als ghostwriter of directe medewerker voor elk soort project.

Maar nogmaals, je moet eerst een portfolio hebben. Een website en social media kanalen kunnen daarbij helpen. Er moet minstens één plek zijn waar je je werk kunt laten zien.

Het kost tijd, maar het is niet onmogelijk!

Hoe cliché het ook mag klinken: wees volhardend en geduldig. De kans dat je van de ene op de andere dag rijk wordt, is extreem klein. Maar hoe meer je aan je talenten werkt, hoe dichter je bij een professionele muzikant komt.

Volg de trends. Bekijk wat er nieuw is in uw favoriete genres. Probeer deze golven te berijden terwijl je er iets origineels aan toevoegt. Je moet balanceren tussen uniek zijn en binnen de genregrenzen blijven.

En vooral gebruik maken van de kracht van social media. Alle methoden moeten hand in hand werken met profielen op sociale media. Mensen moeten je content immers ergens horen, toch?