Beste budgettips voor gezinnen – Geldbesparende tips & trucs

By Andjela | Jun 30 2022

Het grootste vooroordeel over sparen is dat het alleen voor mensen met een hoog inkomen is. De waarheid is dat dit als excuus dient voor mensen met een vaste baan en een slecht bestedingspatroon. Het idee om geld te besparen is meer een levensstijl dan ‘wat extra geld voor jezelf te verbergen’.

Geld besparen heeft niets te maken met de hoeveelheid geld die we hebben, het verwijst eerder naar meer geld sparen. Het plannen van hoeveel geld we gebruiken voor brandstof, boodschappen, kleding en andere maandelijkse kosten helpt veel. De hoeveelheid bespaard geld is een uiting van dat gedrag. We kunnen nadenken over bestedingspatroon, deze analyseren en aanpassen aan uw tijd.

Begin met de juiste motivatie om kosten te besparen en probeer al uw gezinsleden erbij te betrekken om hetzelfde te doen. Als u meer te weten komt over de beste budgettips voor gezinnen, kunt u sneller en efficiënter geld besparen. Het vergt een beetje zelfbeheersing en medewerking van het hele gezin. Hier zijn een paar tips en trucs om te proberen geld te besparen voor dat beetje extra dat u in gedachten had.

Bespaar geld door nieuwe technologieën efficiënt te gebruiken

Er zijn manieren om de elektriciteitsrekening elke maand goedkoper te maken. Plannen wanneer je huishoudelijke apparaten gaat gebruiken en nieuwe kopen kan een goede zaak zijn.

Als u besluit een nieuw apparaat te kopen, let dan op de energieklasse – deze laat zien hoeveel energie wordt uitgegeven. Besteed een paar dollars meer bij het kopen van machines, het zal na enige tijd van gebruik bij ons terugkomen en dan beginnen de besparingen.

Bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine met in-app afstandsbediening en is milieuvriendelijker. Dit betekent dat het water, tijd en geld bespaart. Ook zijn er toestellen op de markt die de mogelijkheid hebben om uitgesteld te starten. Hierdoor schakel je de apparaten voordeliger in en bespaar je daarmee geld op je elektriciteitsrekening.

Er zijn veel slimme en efficiënte gadgets voor thuis op de markt. Het heeft meer onderzoek en een grondige planning nodig. Dat is een goede oefening voor mensen die zich vervelen of ongeduldig worden met een nieuwe routine. Gebruik koffiepauzes en tijd besteed aan het openbaar vervoer om uw volgende investering te plannen. Doe dit elke keer, stel een hoger budget op en zet het geld dat overblijft opzij.

Plan uw vakantie van tevoren

Vakanties zijn een grote kostenpost voor elk gezin, vooral als het een gezin is met meerdere leden. De prijzen van arrangementen overschrijden vaak enkele duizenden dollars. Toch is de manier om dat cijfer te verminderen een goede organisatie. Het is een gemakkelijke en eenvoudige manier om uw vakantie veel goedkoper te maken dan u had gepland.

De eerste zomerreserveringen starten in december. Tijdens de feestdagen zijn we verre van warm weer en zomerse temperaturen. Juist dan is het het juiste moment om uw zomerafspraak op de gewenste bestemming te boeken.

Vroeg boeken geeft u de mogelijkheid om te profiteren van de kortingen die worden aangeboden door reisbureaus. Kortingen variëren van 10 tot wel 40 procent van de totale prijs.

Plan een vakantie aan het begin van de winter en bespaar geld. Vergeet niet om zo snel mogelijk te reserveren en zo veel mogelijk korting te krijgen. Een andere manier om van de geschatte reiskosten af ​​te komen, is door voor de reis een reisverzekering af te sluiten.

Het is ‘better safe than sorry’. Veiligheid en gezondheid moeten altijd voorop staan. Er zijn aanbiedingen van reisbureaus of verzekeringsmaatschappijen, zoals:

  • gezinsreisverzekering
  • reisverzekering voor baby’s
  • reisverzekering voor zwangere vrouwen
  • reisverzekering voor gepensioneerden
  • reisverzekering met skirisico
  • reisverzekering voor 90 dagen
  • reisverzekering voor een jaar

Verkoop en kortingsbonnen gebruiken bij het boodschappen doen

Een van de beste budgetteringstips voor gezinnen met meer gezinsleden is om te winkelen in grote winkelketens. Dit bespaart geld door alle aangeboden promoties te volgen (en het kan een leuke gezinsactiviteit worden). Als je meerdere items bij elkaar optelt, krijg je het geldbedrag waarvoor je sommige items gratis kunt krijgen.

Een andere manier om meer te krijgen voor minder geld, is door items te kopen die vallen onder de ‘koop er een, krijg er een gratis’-promotie. Sommige dagelijkse benodigdheden zijn goedkoper in een verpakking van twee of drie producten. Het verzamelen van kortingsbonnen is een gebruikelijke manier van sparen in veel Amerikaanse gezinnen. Er zijn vergelijkbare manieren om dit in Europa te doen, grote verkopen en weekendaanbiedingen zijn een goed begin.

Het bespaarde geld kan oplopen tot een kleine rekening zoals elke maand een telefoonrekening of een soort verzekering. Als u een spaarvarken heeft, virtueel of in uw huis, bergt u het geld gewoon op voor uw volgende grote aankoop, feest of reis.

Koop alleen wat je nodig hebt

Bij het kopen van boodschappen laten we ons vaak meeslepen en kopen we dingen die we niet nodig hebben. Het advies voor wie wil sparen is om niet meer boodschappen te doen dan ze in een week kunnen consumeren. Anders bederven de boodschappen en gooi je zo geld weg.

Koop bederfelijk voedsel in kleinere hoeveelheden. Ook bespaar je als je boodschappen koopt wanneer ze in de aanbieding zijn en ze in de vriezer legt. Een groot deel van het geld blijft op die manier in je portemonnee en wordt niet weggegooid in de prullenbak. Maak er een gewoonte van om tijdens het winkelen de einddatums van alle boodschappen te lezen.

Verminder het aantal creditcards en betaalkaarten dat u gebruikt

Tegenwoordig gebruiken mensen een groot aantal van de meest uiteenlopende creditcards en betaalpassen. Banken rekenen voor elk van hen onderhoudskosten aan. Daarom is het niet ongebruikelijk dat mensen elk jaar een aanzienlijk bedrag achterlaten op:

  • overschrijvingskosten
  • onderhoud
  • kosten voor kaartgebruik
  • verschillende soorten vergoedingen voor betaling
  • afhaling van geldautomaten.

Vermenigvuldig elke kostprijs met het aantal kaarten dat je in de portemonnee hebt. Een geweldige spaarstrategie is om zoveel mogelijk kaarten uit te schakelen. Laat slechts één gewone en misschien een creditcard achter. Blijf ook bij de bank met de beste aanbiedingen.

Al na een paar maanden kunt u sparen voor een kortere reis of een verlengd weekend. Het is zeker een betere investering en slim besteed geld. Geld dat op plastic kaarten verdwijnt om in een portemonnee te passen, is alleen maar weggegooid geld.

Laat de auto voor kortere afstanden in de garage staan

Artsen roepen mensen op om zo actief mogelijk te zijn en te sporten. Omdat de manier van leven steeds meer te maken heeft met binnen zijn, hebben we extra kosten om gezond te blijven. Daarom hebben mensen steeds vaker last van verschillende soorten ziekten. Artsen adviseren om meer in de frisse lucht door te brengen, wandelend door de natuur.

Stop met rijden naar sommige plaatsen die dicht bij u zijn, of die u gemakkelijk te voet kunt bereiken. Zet de motor af en start, loop, ga naar de nabijgelegen voetgangerswinkels. Naast het feit dat u graag buiten bent, bespaart u geld op brandstof. Dat is een van de grootste kosten die bijna elke chauffeur tegenwoordig in zijn huisbudget voelt.

Minder autogebruik draagt ​​ook bij aan minder bezoeken aan de monteurs. Dat combineren met een betaalbare autoverzekering is de beste manier om extra kosten te voorkomen.

Beste budgettips voor gezinnen

Voorkom je dat je rekeningen op tijd betaalt? Stel je deadlines uit en wacht je op de laatste dag? Dit alles verandert niets aan het feit dat uw rekeningen er nog steeds zijn en wachten om in rekening te worden gebracht. Het beste advies dat we je kunnen geven is dat je ervoor moet zorgen dat je alles op tijd betaalt!

Door de betaling van een rekening uit te stellen, geeft u alleen maar meer geld uit. De kosten van herinneringen en rente, die zich opstapelen naarmate u meer uitstelt, zijn vervelend. Er zijn dingen die we kunnen beïnvloeden en kosten kunnen verlagen. Maar het is noodzakelijk om een ​​redelijke en rationele keuze te maken. Er zijn ook dingen die niet kunnen worden vermeden, evenals dingen die we niet mogen verwaarlozen.

Gezond blijven is een onbetwist recht en te allen tijde prioriteit. Dit zijn enkele gezondheidsproblemen die, indien onbehandeld, tot ernstige complicaties kunnen leiden. Daarom is gezondheid iets wat we niet in dit spaarboekje mogen opnemen. De aanbeveling is een vrijwillige zorgverzekering omdat dit tijd en geld bespaart.

Om alle geplande besparingen te realiseren, kunt u het beste een spaarplan maken. Teken een schema dat u van maand tot maand zult volgen. Bovenaan je spaargeld zou je uiteindelijke doel moeten staan. En als je ooit wat extra geld nodig hebt, kun je altijd een kop koffie pakken en een paar betaalde online enquêtes invullen.