10 ideeën voor een klein thuiskantoor om u te helpen de productiviteit te verhogen

By Andjela | Jun 30 2022

Met zoveel mogelijkheden om op afstand te werken, is het geen wonder dat mensen perfecte thuiskantoren willen hebben. We denken vaak dat een perfect kantoor een groot kantoor is. Maar dat is niet waar. U kunt enkele kleine ideeën voor een thuiskantoor gebruiken om uw comfortabele thuiswerkplek te creëren. De sleutel zit dus in de details en creativiteit.

Het opzetten van een thuiskantoor hoeft niet stressvol te zijn. Je hebt de kans om je werkplek op maat te maken en maximale productiviteit te garanderen. Daarom geven we je vandaag een aantal geweldige tips om je te helpen. Je zult zien dat deze ideeën echt een verschil kunnen maken.

Veel leesplezier dus. We hopen dat je nieuwe thuiskantoor binnen de kortste keren klaar is.

10 Creatieve ideeën voor een klein thuiskantoor

Iedereen heeft hulp nodig tijdens het thuiskantoor. Daarom hebben we een lijst gemaakt met handige tips om je op weg te helpen. Het opzetten van een klein kantoor aan huis klinkt in eerste instantie misschien een uitdaging. Maar in werkelijkheid is het een fluitje van een cent.

Kijk dus eens naar de volgende ideeën en begin vandaag nog met het maken van uw thuiswerkruimte.

#1 Gebruik één plank als bureau

Wist je dat je één plank als bureau kunt gebruiken? Dat klopt. Je kunt heel eenvoudig een plat stuk van de houten plank omtoveren tot je kleine thuisbureau. Dit is een zeer slimme manier om ruimte te besparen en er het beste van te maken.

Je kunt gewoon een houten plank onder het raam plaatsen of waar je maar wilt. Het zou een perfect hoekje zijn voor je werk. Het is goed dat u kunt kiezen voor een handgemaakte plank en deze kunt aanpassen aan uw behoeften.

U kunt de kleur, vorm en grootte kiezen. Bovendien mag dit je geen fortuin kosten. Een zeer betaalbare en praktische oplossing dus voor kleine ruimtes.

#2 Gebruik je keukenhoek

Als je geen logeerkamer hebt voor je thuiskantoor, is dat oké. Hier komt een eenvoudige oplossing. Je zou maar één hoek van je ruimte kunnen gebruiken.

U kunt bijvoorbeeld een klein kantoor creëren door een kleine tafel met een stoel in uw keukenhoek te plaatsen.

Het mooie hiervan is dat je de stoel kunt verplaatsen waar je hem nodig hebt. Als je aan het werk bent, plaats je hem voor je bureau. Maar als u het voor andere doeleinden nodig heeft, kunt u het eenvoudig verplaatsen. Je kunt de tafel tegen de muur schuiven en zo ruimte besparen.

#3 Gebruik je muren verstandig

Een van de problemen met kleine ruimtes is dat er niet genoeg vrije muurruimte is. Je zult dus maximaal gebruik moeten maken van de muren om je heen. Zeker als je weinig bureauruimte hebt. U moet opbergruimte aan uw muur maken.

Dat betekent dus dat je een opberger aan de muur nodig hebt met neerklapbare delen. Een goede zaak is dat je deze op maat kunt maken, zodat ze in je muurruimte passen.

Er is ook een optie om elk deel tegen de muur te vouwen. Zo bespaar je ook nog eens ruimte. Probeer de muur rond schapruimte te versieren, het kan er best leuk uitzien. U krijgt dus inspirerende ruimte voor uw thuiskantoor.

#4 Haal het maximale uit je scheidingswand

Een open keuken kan bij dit project van pas komen. Om precies te zijn, een scheidingswand. Natuurlijk, als je er een hebt.

Dus, hier is hoe het te gebruiken. U kunt uw scheidingswand omtoveren tot een bureaustation voor uw computer. Hiervoor heb je een aantal dingen nodig:

Een andere handige tip is om je barkruk te verdubbelen als je die hebt. Zo hoef je geen speciale stoel te kopen voor je thuiskantoor. Lekker zuinig, toch? Het is goed dat het ophangbord boven het bureau je meer bureauruimte geeft.

#5 Verberg je bureau in een kast

Als je kunt, houd de werkruimte dan gescheiden van je woonkamer. Al is het maar visueel.

Na een lange en stressvolle werkdag moet je “de deur kunnen sluiten”. Dat betekent geen loerend laptopscherm vanuit de hoek.

Dan komt een oude kast goed van pas. Je zou het kunnen openen en sluiten wanneer je maar wilt.

Gebruik de binnenwanden van de kast om prikborden te bevestigen. Op die manier zou je wat to-do-lijstjes, foto’s, ansichtkaarten kunnen vastpinnen… Je thuiskantoor zou niet alleen functioneel zijn, maar het zou ook mooi zijn.

#6 Gebruik de ruimte onder je trap

Heb je geen aparte ruimte voor je thuiskantoor maar wel een trap, luister dan hiernaar. U kunt de ruimte onder uw trap gebruiken om uw werkruimte te definiëren.

Het mooie is dat je de ruimte naar wens kunt inrichten. U kunt bijvoorbeeld een klein bureau bouwen of kleine planken maken.

Ruimtes onder de trap hebben misschien een onhandige vorm, maar ze kunnen volledig worden benut. Dit is dus een van de klassieke ideeën voor een klein thuiskantoor. Altijd trendy en handig.

#7 Gebruik een kaptafel als bureau

Als je een kaptafel hebt met een bureauhoogte, is dat geweldig. Je zou het kunnen gebruiken als een echt thuiskantoor. Als je wat vrije lades hebt, kun je ze gebruiken voor je kantoorgadgets. De bovenkant van het dressoir is natuurlijk voor je computer.

Dit is best handig. Zo zou je aan het einde van je werkdag je werkruimte weer om kunnen bouwen tot dressoir. Trek gewoon de stoel weg en verwijder uw laptop.

#8 Haal het meeste uit je zolder

Misschien heb je geen logeerkamer of een hoek voor je thuiskantoor. Maar dat is gewoon goed. Als je een zolder hebt, heb je hier een idee.

Je zou je zolder kunnen omtoveren tot een gezellige thuiswerkplek. Dit is een van die bekende ideeën voor een klein thuiskantoor. Ruim gewoon de hoek van je zolder op, schilder hem opnieuw en voeg een tapijt toe voor een huiselijk gevoel.

Dit is een geweldige ruimte voor een klein kantoor aan huis, omdat het gescheiden is van de rest van uw huis. U zou dus uw persoonlijke zone voor alleen werken hebben.

Het zou goed zijn als u uw bureauruimte naast het zolderraam kunt instellen. Zo kom je meer in contact met de buitenwereld. Het is ook bekend dat natuurlijk licht de productiviteit verhoogt.

#9 Profiteer van schuine daken

Misschien heb je geen zolder, maar wel een schuin dak? Dat is geweldig. Dat kun je ook gebruiken. Dit soort ruimtes worden vaak onderbenut in onze huizen. Je zet waarschijnlijk wat ongebruikte dingen zo in de hoek.

Maar schuine dakhoeken kunnen perfecte kleine plekken zijn voor een gezellig thuiskantoor. Een halfhoog plafond kan lastig zijn om te gebruiken, maar niet voor deze gelegenheid. Je zou waarschijnlijk in een paar planken en een klein bureau passen.

Probeer een klein stukje muur achter het bureau aan te passen. Geef het een persoonlijke touch-up voor een meer doorleefd gevoel. Plaats een prikbord, of wat notities die je leuk vindt, of beide.

#10 Definieer de werkruimte en gebruik een multifunctioneel bureau

Als u uw werkgebied niet fysiek kunt scheiden van uw woongedeelte, volgt hier een truc. Gebruik de muurruimte om wat werkruimteranden toe te voegen.

Gebruik bijvoorbeeld een prikbord dat dezelfde breedte heeft als je bureau. Gebruik zachte kleuren om de werkhoek te laten coördineren met andere tonen.

Je kunt ook een multifunctionele ruimte creëren. Als je maar één bureau hebt, maak het dan voor meerdere doeleinden bruikbaar. Probeer het bureau te combineren met andere woonruimtes en gebruik het voor alles wat je nodig hebt. Als je wilt, kun je kiezen voor een stoel in dezelfde stof als andere materialen in de kamer.

Op die manier zou je een meer huiselijk gevoel krijgen.

Dus eigenlijk zou je een kantoorruimte kunnen maken om op te vallen en in te passen. Het gaat erom dat je een transformeerbare plek hebt. Op die manier zou je het kunnen gebruiken zoals je wilt.

Veelgestelde vragen over ideeën voor kleine thuiskantoren

Zijn er ideeën voor een klein thuiskantoor voor de woonkamer?

Veel mensen moeten hun woonkamer gebruiken als kantoorruimte. Het is dus belangrijk om enkele onderbenutte delen van de kamer te vinden. Slechts een klein hoekje waar je in een bureau en een stoel kunt passen.

Als je de kamer deelt met andere mensen, probeer dan een roomdivider te gebruiken. Het kan van pas komen.

Wat moet er in een klein thuiskantoor?

Thuiskantoren zijn divers. Iedereen versiert het naar eigen smaak. Maar er zijn enkele algemene benodigdheden. Een thuiskantoor moet zaken hebben als een bureau, opberger en stoel. Ook moet een kantoor ruimte hebben voor techniek en gadgets.

Maar voel je vrij om je thuiskantoor in te richten zoals je wilt. Veel mensen houden van kunst aan de muur en planten.

Dat is zo geweldig aan thuiskantoren. U kunt ze aanpassen aan uw behoeften en wensen.

Bovendien kunt u altijd proberen betaalde enquêtes in te vullen en wat geld te verdienen voor uw kantoorgadgets.

Waar plaats je thuiskantoormeubels?

U kunt uw bureau en stoel plaatsen wanneer u maar wilt. Als je beperkte ruimte hebt, kies dan de plaats dichter bij de muur. Zo heb je meer ruimte voor andere dingen.

Ook als je kunt kiezen voor een ruimte met veel natuurlijk licht. Dit kan u helpen met de productiviteit. Dat is tenslotte het belangrijkste als het om werken gaat.