Cum să faci bani online cu muzică – 8 moduri simple

By Andjela | Jun 30 2022

Nu este un secret – muzicienilor le este greu. Sigur, noi posibilități s-au deschis odată cu progresele tehnologice. Te întrebi cum să faci bani online cu muzica? Este posibil.

Dar, concurența este destul de dură. Și dacă nu era de ajuns, se pare că toată lumea vrea să ia o tăietură.

Deci visele tale de a deveni o stea rock se duc imediat la gunoi, nu? Ei bine, multe dintre aceste lucruri sunt descurajatoare. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să renunți la visele tale.

În timp ce lucrurile sunt cam dure, noi orizonturi se deschid cu minunile internetului. Puteți, de fapt, să câștigați din muzică fără să vă părăsiți niciodată acasă. Puteți configura totul online!

Sună prea frumos pentru a fi adevărat? Cam așa, dar este departe de a fi o sarcină imposibilă. Acum, există șanse mici să deveniți milionar în acest fel. Dar poate fi totuși o modalitate bună de a-ți începe cariera.

În acest ghid simplu, vom căuta modalități de a câștiga bani online cu muzică. Există câteva modalități ușoare de a face acest lucru.

1. Încărcarea pe YouTube și monetizarea canalului dvs

Din 2005, toți am fost suficient de binecuvântați să avem YouTube. O platformă pentru a vă împărtăși propriul conținut a fost un vis devenit realitate pentru mulți. Și când modelul de monetizare a început, creatorii de conținut au fost încântați.

Într-un fel sau altul, scriitorii muzicali sunt creatori de conținut. Și ceea ce a făcut ca toată chestia asta să fie minunată este că ai putea câștiga din propria ta muzică. Ai putea chiar să postezi sesiunea ta de improvizație și, eventual, să câștigi bani din ea. Ai avea doar reclame în videoclipul tău și gata!

Desigur, același model funcționează și astăzi. Poți să-ți încarci muzica pe YouTube și să câștigi bani din ea. Acest lucru poate fi fie printr-o etichetă, fie fără niciun serviciu intermediar.

Cea mai importantă parte este că poți câștiga bani prin YouTube. Acest lucru poate fi prin orice tip de conținut, atâta timp cât este permis. Și în ceea ce privește muzica, unii chiar își câștigă existența prin YouTube.

Dar asigurați-vă că urmați instrucțiunile. Câteva mișcări greșite și îți vei distruge canalul. Asta înseamnă că îți poți elimina toată munca și demonetizează dacă faci ceva greșit. Aceasta include acoperirea muzicii altcuiva fără permisiune.

Sigur, este o afacere dificilă. Dar dacă postezi lucrurile originale, ar trebui să fii bine.

2. Platforme de streaming mainstream

În continuare, avem vechile platforme de streaming mainstream bune. Aceasta include lucruri precum Spotify, iTunes, Amazon Music, Deezer și altele. Și, pentru a fi corect, am numi asta „cea mai bună” cale de a merge. Dacă doriți să vă creșteți audiența pe termen lung și să aveți succes, trebuie să fiți acolo.

Există, totuși, câteva părți complicate aici. În primul rând, trebuie să ai muzica ta publică oficial. Unii vă sfătuiesc să înființați propria etichetă pentru muzica dvs. și apoi să o publicați. Da, este un proces mai complicat, dar este cel mai sigur mod dacă vrei să fii pe deplin independent.

O altă problemă cu platformele de streaming mainstream este rata scăzută de plată. Chiar și artiștii de succes s-au plâns de acest lucru. Dar dacă ești pe deplin independent, vei fi mai bine și vei primi mai mult. Asta înseamnă că trebuie să scrii, să interpretezi, să produci, să mixezi și să-ți publici muzica

Spotify este, de obicei, cel mai mare „vinovat” de a nu plăti suficient artiștii. Dar apoi avem Apple Music care are rate medii de plată mai bune. Unele platforme funcționează și ca vânzători digitali direcți. De exemplu, vă puteți vinde muzica prin iTunes. Acestea pot fi fie melodii individuale, fie albume și EP-uri întregi.

Nu uitați că trebuie să aveți următori pentru ca acest lucru să funcționeze. Aceasta înseamnă emisiuni live frecvente și urmărire pe rețelele sociale. Nu este ca și cum poți să mergi pe platformele de streaming și să câștigi imediat.

3. Bandcamp

Pe de altă parte, aveți o platformă precum Bandcamp. Sigur, sunt mai mici, total spre deosebire de Spotify. Dar le permit și artiștilor noi și tineri să crească.

Există un avantaj uriaș al unei platforme precum Bandcamp. Aceștia iau 10 până la 15 la sută din toată muzica achiziționată. Restul de 85 până la 90 la sută din toate vânzările vin către dvs. Si asta e!

În plus, oferă și o opțiune de a vinde produse prin intermediul acestora. Aceasta include, de asemenea, copiile albumului fizic, tricourile sau orice altceva. Și, cea mai bună parte este că puteți seta prețul acestui produs. Nu există limitări pe care le stabilește Bandcamp.

Încă o dată, trebuie să menționăm că a avea o bază de fani ajută foarte mult aici. Dar, din nou, Bandcamp este locul potrivit pentru artiștii mai mici. Este oarecum un „bazar cultural subteran”, așa cum i-a numit The New York Times.

În opinia noastră sinceră, Bandcamp este cea mai bună cale de a merge. Sunt cea mai transparentă companie din domeniu. Și ești liber să faci ce vrei. Are un fel de vibrație MySpace, doar cu muzică pe care o poți cumpăra.

4. SoundCloud

SoundCloud este o altă platformă de streaming mai mică. Sigur, nu sunt atât de „subteran”. Dar sunt foarte populari printre artiștii și trupele de dimensiuni mai mici și mijlocii.

Este orientat în mare parte către artiști independenți, în special către cei din muzică electronică. Dacă îți faci propriile lucruri de la zero, SoundCloud poate fi o modalitate excelentă de a câștiga bani.

Desigur, ratele exacte de câștig nu sunt atât de ușor de aflat. Acesta este cazul oricărei platforme de streaming și de vânzare cu amănuntul, cu excepția câtorva.

În ceea ce privește SoundCloud, este între 0,0025 USD și 0,004 USD pe un flux. Aceasta este aproximativ aceeași sumă pe care ați primi-o de la Spotify. Singurul avantaj important aici. O astfel de platformă este orientată către producătorii de muzică independenți.

Asta înseamnă că câștigi totul. Pe o platformă mare, cum ar fi Spotify, toată lumea se bucură. Producători, ingineri de mixare, etichete și toți ceilalți – toți ar lua o parte. Prin urmare, SoundCloud vă poate servi mai bine decât platformele mai mari.

5. Twitch streaming

Twitch este de fapt una dintre cele mai bune platforme pe care le poți câștiga ca muzician. Toată lumea, de la mici streameri independenți până la staruri rock reale, o fac.

În esență, faci același lucru ca și jucătorii de pe Twitch. Puteți acoperi melodii sau cânta orice, iar oamenii vă vor da bacșiș. Depinde de tine să faci aceste spectacole suficient de interesante pentru publicul tău.

6. Emisiuni live în flux

Apoi avem, de asemenea, opțiunea de emisiuni live în flux complet. În 2020, acest model a devenit din ce în ce mai popular. Unele dintre nume mai mari l-au transformat într-un substitut complet al spectacolelor live.

Anumite platforme ți-au oferit spațiu de performanță. Unele companii au oferit suport tehnic complet. O performanță de succes în flux live necesită mult efort. Este mai mult decât un telefon cu un microfon bun și o cameră foto.

Acestea fiind spuse, le-am recomanda acest model celor care au deja următori. Asta pentru că necesită o investiție. Și este un fel de specific. Va trebui să-l transformi într-un lucru obișnuit.

Dar vizionarea unui spectacol live din confortul dormitorului pare atrăgătoare. Deci, acesta este cu siguranță ceva despre care vom vedea mai multe în viitor.

7. Crowdfunding

Unul dintre cele mai bune lucruri pentru artiștii independenți și creatorii de conținut sunt platformele de crowdfunding. Dacă aveți unii de urmărire, le puteți cere fanilor să doneze pentru noul tău album. Sau, poți cere mici donații dacă faci cover-uri specifice de cântece populare.

Puteți folosi chiar și lucruri precum Kickstarter, Indiegogo, Patreon sau GoFundMe pentru a începe lucrurile. Dacă abia sunteți la început, acestea vă pot ajuta cu adevărat să începeți. Creatorii de conținut de toate felurile le folosesc.

Doar asigurați-vă că știți că nu înseamnă nimic pe cont propriu. Mai întâi trebuie să ai canale de social media. Vă veți interpreta și vă veți împărtăși munca acolo.

8. Vânzarea muzicii prin platforme freelance

Internetul ne-a permis să câștigăm bani stând acasă. Și toate acestea sunt activate cu platforme independente. Lucruri precum Fiverr și Upwork vă pot ajuta să vă câștigați existența!

Acestea fiind spuse, vă puteți vinde muzica și prin intermediul lor. Există o mulțime de clienți care caută muzică. Puteți servi ca un ghostwriter sau un colaborator direct pentru orice fel de proiect.

Dar din nou, va trebui să aveți mai întâi un portofoliu. Un site web și canalele de rețele sociale vă pot ajuta. Trebuie să existe cel puțin un loc în care să-ți poți prezenta munca.

Este nevoie de timp, dar nu este imposibil!

Oricât de clișeu ar suna – fii perseverent și răbdător. Șansele să vă îmbogățiți peste noapte sunt extrem de mici. Dar cu cât vei lucra mai mult la talentele tale, cu atât te vei apropia mai mult de a fi un muzician profesionist.

Urmați tendințele. Vedeți ce este nou în genurile preferate. Încercați să călăriți pe aceste valuri în timp ce adăugați ceva original. Trebuie să echilibrați între a fi unic și a rămâne în limitele genului.

Și, mai presus de toate, folosiți puterea rețelelor sociale. Toate metodele trebuie să funcționeze mână în mână cu profilurile rețelelor sociale. La urma urmei, oamenii trebuie să-ți audă conținutul undeva, nu?