Kan du tjene penger på YouTube uten å lage videoer?

By Andjela | Jun 30 2022

Det er mange måter å tjene penger på nettet. Noen mennesker gjør online undersøkelser som de på MetroOpinion. Andre tilbyr tjenester, selger produkter eller tjener på YouTube. Det finnes også andre sosiale medieplattformer, men inntil nylig var YouTube den vanligste.

Folk tror ofte at det ikke er mulig å opprette en inntekt fra YouTube. Men med litt hardt arbeid og kunnskap kan du tjene penger. De fleste vil skape innhold, og gjennom det skape et miljø for en ekstra inntekt.

Nylig begynte folk å spørre: “Kan du tjene penger på YouTube uten å lage videoer?” Svaret er litt sammenfiltret, men bare på grunn av lingvistikk. Det er mulig å tjene penger og aldri laste opp et eneste stykke originalinnhold. Men det er ikke mulig å tjene penger på det uten å tukle med noen videoer.

Hvordan starte?

YouTube startet som en amerikansk online videodeling og sosiale medier. Den ble lansert av Steve Chen, Chad Hurley og Jawed Kim. Alt startet tilbake i februar 2005. Virkningen var global. Folk rundt om i verden ser på mer enn 1 milliard timer med videoer hver dag. Alle innholdsskapere produserer over 100 timer hvert minutt.

Etter bare et år kjøpte Google YouTube for 1,65 milliarder dollar. Det utviklet seg til en massiv plattform som påvirker populærkultur, trender og virksomheter. I 2020. rapporterte den omsetning på 19,8 milliarder dollar og vokser fortsatt. Med en så massiv økonomi er det mulig å tjene penger gjennom den.

YouTube gir tilgang til et bibliotek med videoer under Creative Commons -lisensen. Denne lisensen lar andre mennesker bruke innholdet som finnes på YouTube. Ved å bruke det kan du tjene penger på det også.

Uten å laste opp originalt innhold er det mulig å tjene penger. Men prosessen som går inn i det er likevel vanskelig. Prosessen kan deles inn i fire hovedkategorier:

  • Velge et nøkkelord
  • Publiser innhold på nytt
  • Optimalisering av innhold for trafikk
  • Tjen penger på trafikk i videoer

Å følge disse grunnleggende trinnene kan hjelpe deg. Men husk at alt tar tid. Du kan tjene penger på YouTube uten å laste opp noe videoinnhold. Til slutt må du fremdeles lage dem.

Velge et målsøkeord

Det første trinnet til enhver virksomhet er nisjeidentifikasjon. Du må bestemme hvilke videoer som vil få trafikk. Dette vil generere mest penger fra annonsering.

Det er enkelt å utføre søkeordforskning. Den har som mål å finne og velge søkeord og emner folk søker etter.

Erfarne markedsførere vil identifisere temaer som ikke er for konkurransedyktige. På denne måten er det lettere å oppnå den genererte trafikken.

Googles trender

Som navnet tilsier, er det et verktøy som kan hente populære temaer.

Start med å skrive ned en liste med ord relatert til emnet. Skriv dem inn på fanen Google Trender. Avhengig av emnet, vær oppmerksom på følgende:

  • antall søk (mer er bedre)
  • tid på året når folk leter etter disse ordene
  • andre faktorer du anser som viktige

Nøkkelen til en vellykket oppskrift er å kombinere. Forbered en rekke ord relatert til emnet. Gjør research for hver av dem. Kombiner resultatene med de fleste engasjementene, og lag en årslang plan. (Det er også godt å holde seg i rute med innholdet).

Utvid søket

Å utføre søkeordforskning på andre oppdagelsesreisende er en fin måte å utvide. KW Finder eller SEM Rush er flotte verktøy. Fokuser på å finne søkeord med de høyeste søke- og CPC -verdiene. Dette har potensial til å generere den høyeste økonomiske avkastningen.

Lengre søkeord med høyere søkevolum og middels vanskeligheter er bedre. Konkurransen om innhold er lavere. Men de kan være vanskelige å rangere gjennom de nevnte verktøyene.

Bruk et søkeordrangeringsverktøy

Husk å rangere det før du legger til et søkeord i videoen. Et godt alternativ er å kryssjekke hvert søkeord. Bruk TubeBuddy tag explorer. Det vil gi deg en ide om rangeringen på YouTube for hvert søkeord. En score over 70 er en god indikator.

Publiser innhold på nytt

Det er viktig å lære å publisere på nytt. Innholdet finner du på YouTube. Men husk at de må være under Creative Commons -lisensen og knyttet til søkeordet.

Følg disse trinnene for å starte:

  • Gå til YouTube og klikk på brukerikonet ditt
  • Under navnet ditt finner du Creator Studio
  • Klikk på Video Editor i Creator Studio. Lenken er i venstre kolonne
  • Ikonet for Creative Commons -fanen er CC i en sirkel
  • Der finner du alle videoene du kan bruke igjen. Før du er ferdig med å redigere, er det en god idé å optimalisere innholdet.

Videooptimalisering

Å bruke Clickbait for å øke trafikken har alltid vært en av de beste tilnærmingene. Det tar sikte på å generere online annonseringsinntekter. Når det brukes ansvarlig kan det være en god markedsføringsstrategi.

Bruke Legg til bildetekster

Dette alternativet er veldig enkelt. Det er en god måte å øke videotrafikken. Bildetekster indekseres av YouTube. Dette øker søkeordmangfoldet og tettheten betydelig. T

Søkeordmangfold og tetthet er svært viktige faktorer. De påvirker rekkefølgen videoen skal vises i. Når du er ferdig med å konfigurere detaljene, går du til søkealternativet. Sjekk hvor videoen din er i søkeboksen. Følg med på fremdriften. Etter litt tid og erfaring, får du tak i det.

En annen fordel med disse bildetekstene er engasjement. Økte engasjementsrater påvirker videoens SEO. Det øker totale videovisninger og inntekter.

Tjen penger på trafikk i videoer

For å tjene penger må du aktivere inntektsgenerering og opprette en Google AdSense -konto.

Gjør følgende:

  • Gå til Creator Studio og klikk på Status og funksjoner
  • Klikk på Aktiver-knappen i inntektsgenereringsboksen

Etter dette godtar du vilkårene og betingelsene for YouTube. Selskapet vil også be om annen informasjon for Google AdSense -kontoen din. Ikke bekymre deg hvis det vil ta noen dager. Tross alt er det en administrativ prosess.

Hvordan kan du begynne å tjene på YouTube uten å lage videoer?

Inntektene er nært knyttet til seernes engasjement i selve annonsen. Eller rettere sagt, hvor mange som ser på videoen klikker på den. Engasjement betyr å klikke på en annonse eller se den i mer enn 30 sekunder. YouTube -annonser administreres gjennom AdWords -plattformen. Annonsører kan velge CPC (kostnad per klikk) eller CPV (pris per visning). Så det er to typer reklame.

Inntekt på YouTube: CPC (kostnad per klikk)

CPC er når en annonsør betaler per klikk. Så hvis et bestemt søkeord har en CPC på 3 euro, og noen klikker på den annonsen, vil annonsøren betale 3 euro. Disse tekstannonsene dukker opp nederst på skjermen under selve videoen, og kan også vises som popup-vinduer til høyre.

Inntekt på YouTube: CPV (pris etter inspeksjon)

CPV er når en annonsør betaler med antall visninger. En anmeldelse betyr at noen har anmeldt annonsen i mer enn 30 sekunder eller halvparten av hele annonsen. Det kommer an på hva som skjer først. Hvis annonsøren velger denne typen annonsering, vil seeren kunne klikke 50 ganger på selve annonsen. Annonsøren vil ikke bli belastet for det.

  • Pre-Roll-reklame vises før starten av videoen. Disse annonsene kan hoppes over etter 5 sekunder.
  • In-Search er annonser som vises når du søker, og de er avrundet med en lysegul ramme.
  • Annonsetypen In-Display vises på høyre side av videoen, i anbefalte videoer.

Det er også tredjeparts reklamefilmer før rullering. De tvinger brukerne til å se reklamen i en viss periode. Siden denne typen annonsering ikke alltid er tilstede, utelot vi dem i grunnavdelingen.

Så annonsører betaler bare når ønsket handling skjer på annonsen. Dette er også hovedgrunnen til at vi ikke direkte kan koble antall visninger og inntekter. Hvis videoen får 10 millioner visninger, og ingen ser eller klikker på annonsen, tjener du ingenting.

For å konkludere

Mengden inntekt varierer drastisk. Plasseringen hvor anmeldelsene kommer fra, typen video og populariteten til selve YouTube -kanalen er noen av faktorene. Vi presiserte i utgangspunktet at YouTube -annonser ikke er den eneste formen for inntekt for skapere på YouTube. I tillegg til reklame kan du også tjene penger gjennom sponsing, dvs. betalte selskaper. Faktisk er de aller fleste YouTubere og bloggere avhengige av betalte samarbeid.

Dette er hva folk mener når de sier at det er enkelt å tjene mye penger på YouTube. Det er sant at dette er en god måte å tjene større penger på kortere tid, men det er langt fra enkelt. Du må velge riktig produkt, lage en kreativ video som vil presentere den på den beste måten, og få seerne til å kjøpe den.

Det er heller ingen skriftlig regel for betalte samarbeid. Lønnen er veldig individuell og avhenger av mange faktorer.

Som med reklame er det nesten umulig å forutsi inntjeningen. Grovt sett kan denne typen inntekter variere fra noen få titalls til flere hundre euro. For internettkyndige mennesker kan dette være en fin måte å få ekstra inntekt på. Mens du venter på at YouTube -inntekten din begynner å komme inn, er det andre raske måter for studenter å tjene penger. Les om dem (selv om du ikke er student), kan du få noen ideer.